Vår husbagerska tipsar om hur du enkelt kan göra en marsipanros i "retrostil"; perfekt för sommartårtan!

STEG 1:

Välj en figurmarsipan i rätt färg för din ros och rulla en boll av marsipanen.

Skär av toppen på bollen.

 

STEG 2:

Rulla ut marsipanen

 

 

STEG 3:

Plata ut den rullade marsipanen med en kavel så den bli platt.

 

STEG 4:

Rulla ihop till en fin & rak rulle.

STEG 5:

Skär av den sista biten så att slutet blir snyggt.

 

STEG 6:

Plocka upp din ros och tryck till där det behövs.

 

STEG 7:

Välj en figurmarsipan i rätt färg för ditt rosblad.
Kavla ut en bit med kavel.
Ta ett pepparkaksmått i form av ett litet hjärta och tryck ut en bit av marsipanen.

 

STEG 8:

Skär ut en bit i vinkel i mitten/ upptill på hjärtat.

 

STEG 9:

Skåra med en kniv ut bladets mönster

STEG 10:

Montera ihop din ros med rosbladet.

 

STEG 11:

Placera ut din "retroros" på ditt valda bakverk: en tårta eller som här; en cupcake.